Uitstap naar Gent op 22 april 2022

Door een aangekondigde staking – die dan geen volwaardige staking bleek te zijn – werd onze treinreis een comfortabele busreis. 
Een busreis die ons feilloos naar de afspraak met onze gidsen aan de Dampoort bracht.20220422 1
De gidsen én mevr. Boeckx (als rasechte Gentenaar)  stonden ons op te wachten.
Een fikse wandeling door het Gent van vroeger en nu, met de nodige uitleg vulde onze voormiddag. We werden door onze gidsen naar het oude centrum van Gent geleid langs sierlijke huizenrijen , middeleeuwse torens, wereldberoemde kunstschatten en charmante pleintjes en markten vol met lekkers. We kuierden door het straatje met graffiti en bewonderden het unieke zicht aan de Graslei. De gidsen  wisten de  geschiedenis van de stad tot leven te brengen met fascinerende verhalen over Keizer Karel, de Gulden Draak op het Belfort en nog zoveel meer. 

20220422 2Stipt om 12 uur werden we door de gidsen naar ‘Het Pakhuis’ gebracht…
Mooie omgeving – lekkere lunch – gezellig babbelen – meer moet dat niet zijn.

Om 14 uur was er een boottocht voorzien. Op die manier konden we de stad bekijken vanaf het water wat toch een heel ander perspectief bood op het historische hart van de stad Gent.  

20220422 3Daarna ging het naar de Sint Baafskathedraal voor het hoogtepunt van onze uitstap : het Lam Gods in augmented reality.
Het werd een verfrissende kennismaking met dit meesterwerk aan de hand van een virtuele rondleiding.
We keken met aandacht en bewondering naar de bouwevolutie van de kerk. We werden teruggeflitst naar de tijd waarin het Lam Gods geschilderd werd en waren getuigen van wat dit topstuk doorheen de geschiedenis meemaakte…
Gewoon verbluffend hoe moderne technieken een schilderwerk tot leven kunnen brengen.

20220422 420220422 5

 

 

Natuurlijk wilden we dit alles doorspoelen in een gezellige omgeving.
Bij het NT Gent werden wij verwacht voor een afscheidsdrink: aangenaam in de zon genieten van een drankje en napraten over onze ontdekkingen.20220422 6

Dankzij de ‘aangekondigde staking’ moesten wij niet op tram of trein, maar was er onze bus die ons comfortabel naar huis bracht….

 

 

 

 

 

 

 

 Walter Van De Wiele

 Willy Tielemans

Go to top