GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM FRANCOIS LAMBERTS – EDITH VAN MOSSEVELDE 18 OKTOBER 2019


Op vrijdag 15 november brachten wij een bezoek aan het gouden paar en overhandigden we hen een bloemstuk in naam van onze Vriendenkring.
Bij een glaasje bubbels en versnaperingen werden heel wat herinneringen opgehaald.
Cois deed in 1956 en 1957 als student vakantiewerk in de afdeling onderhoud bij Emaillé.
Na zijn legerdienst werd hij in 1960 definitief aangeworven bij Emaillé waar hij onder de leiding van dhr. Mangeot en dhr. Frans Publie werkte. Het was echter altijd zijn droom geweest om naar het buitenland te vertrekken en toen men in 1962 personeel vroeg voor Ikeja in Nigeria stelde hij onmiddellijk zijn kandidatuur bij dhr. Van Bost.  Van de 20 personen die zich aanboden bleven er uiteindelijk nog 4 over en verkreeg hij de job.edith en cois Edit web
 Tijdens zijn verlof in België leerde hij per toeval tijdens een bal in “Het Witte Paard” in Kapelle Edith kennen en het klikte onmiddellijk. Hij vertelde Edith meteen dat hij in Nigeria werkte en zij kon zich daarin wel vinden.   Om één of andere reden liepen ze hun eerste twee afspraken mis, maar derde keer goede keer.
Op 18 oktober 1969 huwden ze en vertrok Edith samen met Cois naar Nigeria.  Dank zij haar contacten met de Engelse collega’s vond zij er dan ook onmiddellijk werk als muzieklerares in de Engelse school.  Ze verbleven er tot 1984.  Nadien werkte Cois tot 1998 in de dienst Onderhoud van de Platenafdeling en moest hij noodgedwongen met brugpensioen.
In het jaar 2000 kon hij echter samen met Edith vertrekken naar South Carolina voor de opstart van een fabriek dat sidings produceerde. Na 2,5 jaar kwamen ze definitief naar België terug.
Edith en Cois hebben drie kinderen en negen kleinkinderen.  Ze vangen waar nodig de kleinkinderen op en elke woensdag is het pannenkoekendag voor kinderen en kleinkinderen.
Edith en Cois zijn echter actieve senioren.  Cois onderhoudt de prachtige tuin en regelmatig gaan ze fietsen of wandelen.  Hun grote passie is echter dansen. Ze zijn dan ook al jaren lid van Volksdansgroep “De Kring” en elke maandagavond zijn ze trouw op post.  Ze zijn dan ook echte levensgenieters en feesten zit hen in het bloed. Er werden in de volksdansgroep vele feesten gegeven n.a.v. huwelijksjubilea en telkens was Edith het brein en de stuwende kracht in het organiseren van dansen volgens een bepaald thema en met aangepaste kledij, waaronder de “French Cancan”, de Tirolerdans, zelfs Congolezen en gesluierde dames en heren met tulbanden passeerden de revue. Ze pikken ook regelmatig een reisje mee en genieten van het leven.
De tijd vliegt voorbij en bij het afscheid krijgen we nog een origineel “Nigeriaans” cadeautje waarvoor van harte dank.
Edith en Cois, we danken jullie van harte voor het gezellige en warme onthaal en wensen jullie nog vele mooie jaren in goede gezondheid en nog veel dansplezier!


                            Mariette en Marie-José

Go to top