GOUDEN HUWELIIJKSJUBILEUM RENE VAN DEN BROECK-CECILE MORIS - 4 APRIL 2019
Door omstandigheden wel een beetje laat maar niet minder gemeend brachten wij op vrijdag 8 november een bezoek aan het gouden paar.
20191108 162422 Edit webWe werden door René en Cecile hartelijk onthaald en kregen een rondleiding in hun knusse appartement in Mechelen Nekkerspoel met vanop hun terras een prachtig uitzicht over de stad en de Sint Rombouts toren.
Wat ons opviel was een vitrinekast met kleine en grotere katjes in Swarovski kristal, met daarnaast in de living nog verschillende voorwerpen en pentekeningen van katten. Wat begon met de aankoop van één katje door Cecile groeide uit door toedoen van vrienden en familie tot een ware collectie in allerlei vormen en grootte.
Bij een glaasje bubbels en versnaperingen gevolgd door taart en koffie kregen de herinneringen hun vrije loop.
Op 1 juli 1964 deed René als laatste jaarsstudent sociaal assistent stage op de personeelsdienst van Eternit, dit onder leiding van dhr. Saerens.  In die tijd bestonden er nog drie personeelsdiensten nl. de “Platen”, de “Emaillé” en de “Buizen”.Na zijn stage werd René onmiddellijk in dienst genomen bij Eternit, aanvankelijk als sociaal bediende.  Uiteindelijk bracht hij het tot “Chef Personeels- en Sociale Zaken”, terwijl Cecile haar hele leven in het onderwijs stond.
20191108 162559 Edit webHet echtpaar kreeg drie kinderen, twee jongens en een meisje.  Een zoon woont in Zweden en runt daar samen met zijn vrouw een bedrijf waarin “blinde geleide honden “ worden opgeleid, waardoor er hun weinig tijd rest om naar België te komen. Af en toe reizen René en Cecile naar Zweden en Cecile praat al een aardig mondje Zweeds waardoor ze goed haar plan kan trekken.
In september genoot het gouden paar nog samen met alle kinderen van een deugddoende vakantie in Luxemburg.
René leerde Cecile kennen tijdens een bijeenkomst van KAJ en VKAJ ter voorbereiding van een groepsreis.  Tijdens een quiz programma kwamen ze in discussie en het heeft nog een tijdje en wat quizjes geduurd vooraleer René en Cecile een koppel werden.  Puzzels en cryptogrammen oplossen is trouwens nog altijd één van hun geliefde hobby’s.
René is een fervente fan van KV Mechelen en kreeg van zijn kinderen als cadeau een abonnement op KV.  Cecile was verschillende jaren voorzitster van OKRA en heeft nog altijd een leidende functie in het bestuur van de vereniging. Ze pakken ook regelmatig een concert of een toneelopvoering mee en genieten van het leven.
René en Cecile we danken jullie van harte voor de fijne en gezellige ontvangst en wensen jullie nog vele jaren samen in goede gezondheid.

                            

IRENE EN MARIE-JOSE

Go to top