Verslag fietstocht 19 juli 2019 met bezoek aan De Zaat in Temse.

Gewoontegetrouw ving de tocht aan op de parking van de sporthal - Eternit. Zorgen over de weersomstandigheden hoefden we ons niet te maken in deze meer dan zonovergoten zomer van 2019.


Rond 11:30 uur hadden we een afspraak in De Zaat in Temse, maar vooraf hebben we ons moed ingedronken in Taverne Margaretha in Wintam. Aangekomen in De Zaat wachtte de gids ons op voor een uitgebreide toelichting hoe de voormalige boelwerf in Temse werd omgebouwd tot een prestigieus woongebied en hoe het Administratief Centrum De Zaat daarin zijn plaats veroverde.

Vervolgens werden tentoongestelde maquettes en overblijfselen van de boelwerf overlopen en kregen we de gelegenheid om op de bovenste verdieping van De Zaat de prachtige raadzaal te bezoeken alsook het ganse woongebied vanop het dakterras te overschouwen.  Alle deelnemers waren vol lof over de deskundige en enthousiaste presentatie van de gids, verbonden aan de gemeente Temse.

Fietstocht 2019 2 web

  Fietstocht 2019 3 web

    Fietstocht 2019 1 web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort na de middag ging het langs de scheldedijken richting Weert voor een geslaagde lunch in ’t Veerhuis.  Dit restaurant ligt aan een van de vele mooie vijvers die dit gebied rijk is.  Met enige vertraging vervolgden we onze fietstocht tot aan Het Molenhuis in Malderen voor een laatste keer bijtanken.

Rond 18 uur bereikten we onze vertrekplaats in Kapelle-op-den-Bos. Gelukkig geen melding van platte banden of andere problemen. De tevredenheid van de deelnemers is voor ons een stimulans om al na te denken over de volgende fietstocht 2020.

 

Tot een volgende gelegenheid,

Ingrid en Eric.

Go to top