Gouden huwelijksjubileum van Els ROBER en Fons GUILLIAMS op 26 april 2018.

We werden warm onthaald op 30 april 2018 door Els en Fons in hun nieuw appartement in de Pastoriestraat te Kapelle-op-den-Bos, bezoek ter gelegenheid van 50 jaar getrouwd. Al snel zaten we knus in de zetels met een glaasje bubbels en hapjes.Foto web
Els en Fons verhuisden in 2007 van Kapelle-op-den-Bos naar Mechelen om er te genieten in hun mooie centraal gelegen appartement van alle voordelen die de stad je kan bieden. Met zicht op de toekomst, dicht bij winkels die je nodig hebt en in hun eigen woorden: “Mechelen is heel net en het leeft”. Het was er heel aangenaam wonen en ze hadden er, wat ons niet verwonderd, sociaal als ze zijn, een mooie vriendenkring opgebouwd. Geen haar op hun hoofd dacht eraan naar Kapelle-op-den-Bos terug te keren.
En toch... geheel onverwacht, vooral op aandringen van hun dochter Lieve, keerden ze terug naar de oude roots. Spijt hebben ze niet. Wederom genieten ze van een heel mooi appartement met de nieuwste domotica toepassingen.
Voor Fons hebben die nieuwe snufjes geen geheimen na een loopbaan van 38 j. bij Belgacom. “Als ik nu aan mijn beginjaren denk, is het niet te geloven hoe alles op gebied van telefonie mechaniek e.a. .... geëvolueerd is”, zei Fons.
Els en Fons bevinden zich nu ook dichter bij hun kleinkinderen Laïs en Sybren, waar ze heel fier over zijn. Sybren heeft zelfs een vliegbrevet gehaald na een zware opleiding in de Kadettenschool van het leger.
Els stelde ons voor aan de koffietafel plaats te nemen. We genoten van koffie met lekkere zelfgebakken cakejes en amandelgebak naar het recept van Jeroen Meeus. Terwijl werden verder herinneringen opgehaald.
De loopbaan van Els begon bij een grootverdeler van Apotheekbenodigdheden in 1957. Na 4 jaar hield ze het daar voor bekeken en ging aan het werk bij een Verzekeringmaatschappij.
In 1965 begon Els bij Eternit in de aankoopdienst, toen onder leiding van – Mr. Van Damme, en is gedurende haar hele loopbaan bij Eternit van de dienst Aankoop niet los gekomen. In tegendeel ze heeft onder leiding van heel wat diensthoofden zoals Mr. Van Damme, Mr. de Callatay, Mr. O.Vranckx en Mr. R.Doclo gewerkt.
“We kunnen ons het materiaal om mee te werken nu nog nauwelijks voorstellen”: zegt Els want toen Els op de dienst begon moest zij terug in de tijd. Op haar vorige werk in Brussel beschikte ze over moderne toestellen, o.a. een elektrische schrijfmachine, terwijl ze nu terug alle typewerk op een gewone schrijfmachine, o.a. bestelbonnen in 6 à 8 exemplaren met carbon ertussen, moest typen. Nadat een collega naar de commerciële dienst ging heeft Els die taak grotendeels overgenomen en was ze verantwoordelijk voor de aankoop van
bureaumaterialen en “hulpstukken voor montage van Eternit-producten”.
In 1997 ging Els met een goed gevoel met brugpensioen.
Er werden nog heel wat herinneringen opgehaald, maar het werd tijd om afscheid te nemen.
Het gezegde: “de tijd gaat snel, gebruik hem wel !” kunnen we hier beamen want het was heel gezellig. Bedankt Els en Fons voor het warme onthaal.
We wensen jullie nog veel gelukkige jaren samen in goede gezondheid en hopen jullie nog op heel wat activiteiten van de Vriendenkring te ontmoeten.

 

IRENE EN ROLLAND

Go to top