Met Verdi naar Antwerpen Brussel

 

Neen, het was niet  de Verdi van de opera, maar wel  het grootste schip van Rivertours.
En neen, het werd niet Antwerpen, maar wel Brussel.
Het was half september en prachtig zomerweer. Via  de aanlegsteiger Huttekensstraat scheepten 88 ex-collega’s in voor een tocht naar Antwerpen.
Bart Pinxten deed de jubilarissen uitgeleide op hun jubileumtocht bij het 50-jarig bestaan van de Vriendenkring. Het was prettig te vernemen dat de werking van onze Vriendenkring geapprecieerd werd door Eternit.
De steun die we krijgen voor de werking   biedt de mogelijkheid om samen en op een aangename manier contact te blijven houden.  
Een jubileumtocht werd het, alleen niet naar Antwerpen…
Wegens een technisch probleem met de schroeven durfden de schippers niet in de woelige Schelde van Antwerpen varen.  Richting Brussel is het water blijkbaar minder woelig, dus moest het programma op het laatste ogenblik gewijzigd worden.  
Voor sommigen was dat een teleurstelling, voor de meesten was het samen genieten het belangrijkst.  Voor enkelen waren dat wat grijze haren meer….
Na een ‘retourtje’ naar Wintam, en het aperitief, kwam onze ‘huistraiteur’ aan boord en zorgde voor een lekkere lunch.
Intussen  stoomde onze ‘Verdi’ via de Verbrande Brug richting Brussel.  Onze gids, Carl Buts, gaf interessante commentaar over de omgeving. 
Een ‘waterbus’ lag op ons te wachten en er werd vlot overgestapt richting  centrum..
Met gidsen werd een bezoek gebracht aan het historisch depot en douanestation ‘Tour & Taxis’.
Het was gewoon boeiend om langs de kanaalzone terug te varen naar de Verdi. Brussel van op het water gaf een heel ander beeld dan we gewoon zijn.
Met een ‘croque uit het vuistje’ en drank werd de terugreis aangevangen.
De zon was op de afspraak, speelman Iwein zorgde voor muziek en ja, er werd zelfs gedanst op het dek van de Verdi.
Bij de sluis van Zemst was het aanschuiven, wat de gelegenheid gaf om nog wat langer te genieten van de laatste zonnestralen.

Het bestuur had, als verrassing,  voor ieder een jubileumeditie van 50-jaar Etersenior voorzien.
Besluit : ‘mini-cruise naar Antwerpen’  is in het water gevallen, maar de tocht naar Brussel en naar Tour & Taxis was een mooie compensatie.

 

Willy

verdi1 red

 verdi2 redverdi3 red

Fotos Verdi red

 

 

Go to top