Verslag DAGFIETSTOCHT 19 JULI 2017 met bezoek aan

beeldentuin van kunstenaar Koos Van Der Zalm.

 

Ondanks het ongunstig weerbericht vertrokken 22 dappere fietsers(sters) onder een stralende zon richting het veer van Klein-Willebroek voor de overzet naar Boom. Hier begon onze toer en via de Scheldedijken en steenbakkerijen van Boom, Noeveren en Niel bereikten we onze eerste halte in Schelle nl. taverne Scherpenstein. Een aanrader! Een frisse pint was welgekomen.

Maar 2 fietsers ontbraken; Petrus en Jef. Vliegensvlug werd een zoektocht gestart door Rolland en Theo. De 2 vermisten kwamen ongegeneerd aan na een kwartiertje! De zoekers zagen we terug na een halfuur!

Van onder de parasols zagen we in de verte een onweder in wording. Na een hevige windvlaag en een paar ferme donderslagen besloten we even binnen te wachten tot het ergste voorbij (dat dachten we) was. We besloten onze tocht met een 5tal km in te korten om het tijdschema te respecteren.

Na enkele kilometers in het tweede deel van onze rit werden we op een fikse regenbui getrakteerd. Kleddernat zetten we onze tocht verder. Gelukkig werden we snel weer door de zon gedroogd en na de blauwe bruggen op een paar minuten van onze tweede halte konden we onze regenkledij terug opbergen.

Keurig op tijd kwamen we aan bij taverne ‘the Boathouse’ in Heindonk waar ons een Duvelsmenu wachtte. De lunch was heel verzorgd en lekker evenals de aangeboden wijnen. Voldaan reden we rond 15uur verder naar beeldhouwer Koos Van Der Zalm in Heffen om zijn werken in serpentijnsteen te bewonderen. Spijtig reed Walter tijdens de korte doortocht door ‘Het Broek’ lek en kwamen hij en enkele helpers na de herstellingswerken wat later toe in de beeldentuin, alwaar de herstelling moest worden overgedaan. Ondertussen gaf Koos ons een rondleiding langs zijn mooie werken en trakteerde hij en zijn vrouw ons op een verfrissende drank. Na een uurtje vertrokken we via landelijke wegen door Heffen, Leest en Tisselt richting Kapelle.

In Tisselt aan taverne’ Penneke Dop’ hielden enkelen nog een tussenstop, anderen reden recht naar huis.

Ondanks de regenbui en lekke band mogen we stellen dat het een zeer geslaagde dagtocht was. We kijken er al naar uit om voor volgend jaar nieuwe plannen te maken.

Tot later.

Ingrid

Go to top