Diamanten huwelijksjubileum Maurice en Isa Van Roy-Goossens

18/7/2015

 

1947 : Isa was nog piepjong toen de burgemeester van Kapelle o/d Bos haar vroeg om te komen werken bij Emaillé. Ze hoefde zelfs haar diploma’s niet voor te leggen : de burgemeester kende immers haar capaciteiten…
Zo kwam Isa bij de administratieve diensten terecht, en hielp zij in de personeelsdienst, met Van Roy1ro.a. de ‘zwarte bonnekes’. Zwarte bonnekes waren rantsoeneringszegels die de werknemers in die tijd kregen.
Bij de fusie van Emaillé met Eternit verhuisde ze naar de centrale boekhouding, en werd een gewaardeerde medewerkster in een snel veranderende administratieve wereld.
In 1986 verkoos zij op vervroegd pensioen te gaan.

1946 : Een jonge man startte bij Emaillé : Daniël Van Roy. Maar allen kenden hem als ‘Maurice’, en noemden hem ook ‘Maurice’.
Enkele jaren later moest hij bij het leger: 21 maanden waarvan een gedeelte bij de commando’s.
Terug bij Emaillé volgde hij avondschool in Mechelen en dat betekende dagelijks met de fiets van Nieuwenrode naar Mechelen. Bij een arbeidsongeval werd Maurice door Nicky Emsens met zijn Porsche, naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig herstelde hij en werd later verantwoordelijke
in de onderhoudsdienst.

En, zoals alle sprookjes beginnen (of eindigen) : Isa en Maurice vonden elkaar en in 1955 huwden zij.
Hierbij waren 3 dagen verlof voorzien. Op een vraag om enkele dagen meer verlof antwoordde de toenmalige chef (Mengeot)
: ’t is gij moet werk’
Voor Maurice eindigde zijn beroepsloopbaan in 1989 toen hij met brugpensioen ging.

Toch bleven ze beiden erg actief : Maurice in de tuin en Isa aan de kookpotten.
En zorgen voor hun dochter, 2 kleinkinderen en achterkleinkind Elias.
Guido kwam als 2e kind in 1957: en was de trots van de ouders en kameraad voor de vader.
Tot het noodlot toesloeg: Guido werd langzaam blind.
Op 56 jarige leeftijd is Guido overleden. Immens verdriet maar mooie herinneringen blijven, samen met een zorgzame schoondochter.

Herinneringen aan vroeger: met de Renault-Dauphine naar Lourdes en naar St. Tropez, gastronomische weekends in de Ardennen, vliegtuigreizen naar Spanje en Italië..
Nu is het wat rustiger: de tuin is ‘verkleind’, maar Maurice zorgt nog altijd voor verse tomaten en Isa kookt nog altijd, en vult nog graag kruiswoordraadsels in.

Wij brachten een zeer aangename namiddag door bij 2 mensen die ondanks tegenslagen terugkijken op 60 jaar huwelijksgeluk en een mooi gevuld leven.
Maurice en Isa bedankt voor de vriendelijke ontvangst, wij hopen nog terug te komen en wensen, in naam van onze vriendenkring, jullie nog vele gelukkige jaren samen…

 

Mariette De Laet Willy Tielemans

Go to top