10.10.2014 : Gouden Huwelijksjubileum van August en Margareta De Prins-Lamberts

Op 10.10.1964 stapten “Gust en Margriet” in het huwelijksbootje.

Twee weken geleden belde ik hun voor een afspraak voor een bezoek, ter gelegenheid van hun gouden bruiloft.
Wij hebben het zaterdag al gevierd, klonk het aan de andere kant van de lijn, maar jullie zijn van harte welkom op vrijdag 17.10.2014.
Inderdaad, René en ikzelf werden heel warm onthaald en zij waren heel blij met het bloemstuk en kaart die we hun overhandigden in naam van de vriendenkring. Algauw werden we verwend met champagne en hapjes.
Met 80 familieleden en vrienden genoten ze van een geweldig feest. De onvoorziene afwezigheid van 2 personen die hun nauw aan het hart liggen, overschaduwde wel even het feestgebeuren.
Algauw kwam het gesprek op de favorieten hobby’s van Gust, nl. het vissen en vooral het jagen. (Zoals de oude Belgen: “te vroeg geboren” zei Margriet.) Dat laatste is passioneel, met veel respect voor natuur en dier zegt Gust ons. Weet ge dat Gust zelfs een brevet heeft gehaald “Gekwalificeerd Persoon”. Dat is een opleiding, op het gebied van gezondheid en hygiëne van het wilde dier. Het zorgt ervoor dat we gezond wild op ons bord krijgen.
Margriet legt haar Gust in de watten en eveneens de vader van Gust, die op 22.10.2014 zijn 95ste verjaardag mag vieren en nog gezond en actief bezig is. Ook vergezelt ze Gust als hij gaat vissen. En terwijl ze van de natuur genieten, breit ze er op los, voor de allerkleinste van de familie en ook kousen breien is een van haar uitverkoren bezigheden.En ook ons leggen ze weer in de watten, met koffie en gebak.
gust2 rDaarna worden vroegere gebeurtenissen, van Eternit opgehaald en nog teruggedacht aan collega’s en anderen die ons reeds ontvallen zijn. Gust kent heel veel mensen, want hij heeft gans zijn loopbaan op een personeelsdienst bij Eternit gewerkt. 
Nu was het toch wel tijd om afscheid te nemen en hen te bedanken voor het gastvrij en warm onthaal, waar zij ons wederom bedankten voor het bezoek en het mooie bloemstuk.
Nogmaals bedankt Margriet en Gust voor de aangename namiddag die we bij U mochten doorbrengen en zoals ik het vermeld had op ons kaartje :Wij wensen jullie van harte nog vele jaren, zodat jullie na het gouden jubileum ook het briljante kunnen vergaren!”

René en Irene

Go to top