Filmnamiddag 12 Oktober 2017

IMG 20171012 135317 webHet zal zeker wel met de leeftijd te maken hebben, maar terugblikken kan best  interessant zijn.


Willy heeft voor ons, op zijn onnavolgbare manier, een overzicht gegeven van  de uitstappen die we maakten met Eter Senior.  Vooreerst was er de heruitzending van de video presentatie met activiteiten tussen 2005 tot 2010. Na de pauze, met een drankje, kwam het overzicht van onze activiteiten in de periode van 2011 tot nu.  Het is wel even schrikken dat er een periode van 12 jaar verstreken is waarin veel ondernomen werd - we zijn niet alleen wat ouder maar hopelijk ook wat wijzer geworden.  


Heel aangenaam was het terugblikken op de leuke momenten die we samen beleefden in een gezellige sfeer. Uit de beelden was duidelijk af te leiden dat iedereen zich amuseerde bij de lekkere lunches, tijdens dewelke ongetwijfeld de laatste nieuwtjes werden uitgewisseld.  Het was ook verrassend om de diverse interessante plaatsen, die we in die jaren bezochten, opnieuw de rij te zien passeren .


Een speciaal intermezzo werd voorzien voor Kamiel Hulsbosch. Er werd duidelijk een emotionele snaar geraakt bij Kamiel.

Dan werd het meer ernstige deel van de namiddag aangesneden met een uiteenzetting door de CEO van Etex Group nl Paul Van Oyen over de toekomst en de wijzigingen binnen de organisatie Etex / Eternit .  
Weinigen zullen mij tegenspreken als ik beweer dat niemand onbewogen bleef bij de uitleg over de reorganisatie, herstructurering en heroriëntatie van de organisatie. Paul Van Oyen legde ons echter klaar en duidelijk uit wat de hefbomen zijn om een goede, nieuwe structuur en organisatie op te zetten.  Het is duidelijk dat de “menselijke factor”, die we toch allemaal hebben ervaren in het verleden, niet overboord gegooid wordt maar integendeel centraal blijft staan als peiler in de cultuur van de nieuwe organisatie.  De wereld verandert en Etex / Eternit ziet dit eerder als een opportuniteit dan als een bedreiging.

IMG 20171012 171921 web
Om een en ander door te spoelen werden we nog verrast met lekkere broodjes en de bijpassende “speciale” drankjes als afsluiter voor deze mooie en aangename namiddag.

 

Walter Van de Wiele

Go to top