24 APRIL 2015: Gouden Huwelijksjubileum Louis & Roza DE MAEYER-MESKENS

Zoals naar goede gewoonte brachten wij op dinsdag 28 april een bezoek aan het gouden paar om hen in naam van onze Vriendenkring een bloemstuk en een felicitatiekaart te overhandigen.

We werden door Louis en Roza hartelijk ontvangen en bij een glaasje champagne en lekkere hapjes werden vele herinneringen opgehaald.

Louis begon zijn loopbaan bij Eternit Emaillé als arbeider. In 1969 verwierf hij het bedienden- statuut en werkte er onder leiding van dhr. Moerenhout in de planning.

Omstreeks de jaren ’80 ging hij dan werken op de personeelsdienst onder leiding van dhr. Boeckx, waarna hij op eigen verzoek nog 6 jaar als portier werkte.

Zoals bij velen onder ons moest Louis ook, wegens de herstructurering van het bedrijf, op 55 jaar met brugpensioen.

Roza werkte als naaister maar bleef thuis toen de kinderen Nancy en Daisy geboren werden.

50j.huwelijk Louis Roza 1 webZe zorgde gedurende 20 jaar voor haar gezin en toen begon het plots weer te kriebelen. Ze werkte dan nog 5 jaar bij Sanpareil maar toen de kleinkinderen geboren werden, bleef ze terug thuis om de zorg van de 4 jongens op zich te nemen.

Twee ervan zijn voetballers: ééntje speelde bij SK Londerzeel maar stapt dit jaar over naar Delta. Dat Louis een fervente supporter is van zijn kleinzonen lijdt geen twijfel. Hijzelf speelde ook gedurende jaren bij de veteranen van Kapelle.

De tijd vloog voorbij en we werden uitgenodigd aan tafel voor een lekker stuk taart met koffie.

Louis en Roza pikken nog graag regelmatig een reisje mee naar de Moezel waar ze al jaren naar hetzelfde hotelletje gaan en ze kind aan huis zijn. Telkens wordt er dan een lading “Riesling trocken” en Sekt meegebracht naar huis.

Het valt ons op dat er in huis een paar mooie beelden en figuren staan en Roza verklapt ons dat ze die zelf gemaakt heeft met Powertex. Het zijn echte juweeltjes en wij suggereren haar dat ze eens moet exposeren tijdens de week van de Amateurskunsten.

Uiteindelijk werd het al 17 uur en was het tijd om afscheid te nemen.

Louis en Roza, bedankt voor het hartelijke onthaal.

We wensen jullie nog vele jaren in goede gezondheid en het allerbeste voor de toekomst.

 

Mariette De Laet & Marie-José Schevernels.

 

Go to top